bingowiki.eu logo

Hvordan fungerer online bingo?

Bingo er oplagt for både nybegyndere og erfarne brugere. Det er nemt at sætte sig ind i, du kan få store gevinster, og så kan du opnå et nyt fællesskab ved at begynde på spillet.

Hvis du skal vælge et spil, der både er meget socialt, nemt at lære og fuld af gevinster, så er bingo svaret på dine bønner. Du har måske spillet bingo i folkeskolen eller på besøg på plejehjemmet, hvor det foregår på én måde: Der er én, der læser en række tal op, og så sidder du pænt med din bingoplade og venter på, at du kan krydse tallene af. Når du så har krydset en række eller fuld plade af, udbryder du ’bingo’, og du vinder måske en plade chokolade, eller et gavekort, hvis du er heldig.

Men online bingo har til formål at ændre på vores vanlige opfattelse af spillet. Det involverer forskellige spiltyper, chatrum og en særlig jargon, som findes indenfor bingoverden. Her er derfor en guide til alt, hvad du skal sætte dig ind i, når du spiller bingo på nettet.

Vælg en bingohjemmeside ​

Vælg en bingohjemmeside

Første skridt i bingorejsen er at vælge en hjemmeside, som passer til dine behov. Du kan måske blive blændet af forskellige tilbud, og det er derfor, at vi her på hjemmesiden hjælper dig med tips til bingo, så du ikke forvirrer dig selv mere end unødvendigt. Derfor skal du overveje, hvad du har brug for fra hjemmesiden. Vil du gerne spille på en hjemmeside med et fedt design? Eller foretrækker du en hjemmeside med gunstige bonusser?

 

Her er nogle af de ting, som kan se anderledes ud på hjemmesiderne:

 • Størrelsen – Nogle online bingohjemmesider kan være tilknyttet større platforme, som også udbyder andre spil. Derfor vil der være et større udvalg. Til gengæld bliver det måske ikke lige så personligt som mindre sider, der ikke er ejet af større firmaer. Så det er et spørgsmål om personlighed over for stort udvalg.
 • Brands – Hjemmesiderne kan som sagt tilhøre større firmaer, som også har separate platforme for andre spil så som lotto og sportsbetting.
 • Tema – Det her er måske noget af det, som de fleste brugere kigger efter, nemlig hvilket tema bingohjemmesiden er baseret på. Det er dét, der gør spilleoplevelsen mere personlig, fordi du kan støde på en hjemmeside, som fx har et dyretema og måske også en maskot.
 • Betaling – De fleste tilbyder de mest basale betalingsmetoder, så har du et kreditkort eller debitkort, er du sikker de fleste steder. Men nogle af de større hjemmesider godtager også Paypal og lignende onlinebetalinger, hvor nogle endda modtager kryptovaluta. Så husk at tjekke op på betalingsmetoderne.
 • Spil – En afgørende faktor er selvfølgelig selve spillene, og det er også en god måde at køre udelukkelsesmetoden på. For hvis du klikker ind på en hjemmeside, der ellers ser god ud, men som ikke også har andre ønskede spil, kan du udelukke den fra din liste.

 

Når du har fundet en hjemmeside, du tænker, du godt kunne overveje at spille på, lyder næste skridt at kigge på anmeldelserne. Måske ser hjemmesiden god ud, men kritiseres for at snyde med brugernes kortoplysninger? Så blinker alle lamper røde, og er et tegn på, at du skal tilvælge en anden.

Forskellige typer spil

Du er måske vokset op med, at der er en type bingo, som er den, du har spillet på skolen med en række bingoplader og én, der råber ’Gamle Ole’ ud i salen. Og spillene vil afhænge af hjemmesiden. Men uanset hvor man spiller online bingo, vil man i hvert fald altid møde disse fire spil: 90 ball bingo, 80 ball bingo, 75 ball bingo og 30 ball bingo. De forskellige typer gennemgår vi nedenunder:

90-ball bingo

Dette er den mest traditionelle form for bingo, som bliver spillet på en 9×3 plade med 15 tal fra 1 til 90. Her vil der være tre præmier på spil med to rækker, og til sidst fuld plade hvor præmierne også vil være mere værd. Rækkerne kan både ligge vandret, lodret og diagonalt på pladen.

 

80-ball bingo

Det her er også kendt som ’coverall bingo’, som spilles på en 4×4 plade med 16 tal fra 1 til 80. Modsat 90-ball bingo spiller man her ikke om rækker, men den første til at krydse alle 16 numre af er vinderen, og dermed er der også kun én præmie.

 

75-ball bingo

Denne form for bingo er kendt som ’pattern bingo’ med en 5×5 plade, hvor der er tal fra 1 til 75. Der vil være et mønster, som skal krydses af på pladen, som enten er vandret, lodret eller diagonalt. Den første, til at krydse mønstret af, vinder spillet.

 

30-ball bingo

30-ball bingo er et hurtigt spil bingo med en 3×3 plade og ni tal. Der er kun én præmie, fordi det handler om at krydse alle ni tal af som den første.

Bingo spil

Forskellene på Bingo og Banko

Vi nævnte det flygtigt før. Der findes Bingo, som oprindeligt spilles med 75 tal og Banko, som spilles med 90. Som vi også kommenterede før, har vi en tendens til at kalde begge spil for det samme her i Danmark.

Hvordan får man en bingoplade?

u er du sat lidt ind i de forskellige typer bingo. Så langt så godt. Når du så skal købe en plade, køber du såkaldte billetter. Du går ind i bingorummet, og så kan du vælge det ønskede antal bingobilletter. Om du skal betale eller ej, afhænger af, om det er angivet som et gratis bingospil. Hvis ikke, skal du indsætte penge på din konto for at kunne spille.

De forskellige faldgruber

Det lyder egentlig meget nemt, men er der ikke nogen ting, som kan gå galt i løbet af bingospillet, spørger du måske? Her er to ting, som du ikke skal frygte, men blot være opmærksom på.

Hvis man misser et nummer

Du har måske oplevet at gå glip af et nummer til bingo, fordi du sad og snakkede med din ven. Men bare rolig, det er intet problem, når det gælder online bingo. Når du spiller, vil tallene på pladen automatisk blive krydset af. Så du kan købe så mange plader, du har lyst, uden at skulle stirre ind i skærmen for at holde nøje øje med, hvilke tal der bliver trukket.

Men hvis du alligevel er vild med den nostalgiske følelse af selv at krydse tallene af, har du også mulighed for at ændre det inde i indstillingerne. Det betyder også, at hvis du krydser tallene af manuelt, men alligevel misser et tal, skal du ikke bekymre dig. For hjemmesiden er i forvejen klar over, hvilke bingoplader vil vinde. Derfor bliver du stadig udråbt som vinder, hvis du overser et tal.

To vindere på én gang

De fleste har prøvet at være med til en omgang bingo, hvor der lige pludselig bliver udråbt et ’Bingo!’ i begge ender af salen. Nogle gange vil man splitte præmien, og i andre tilfælde handler det om at være den, som lige råber bingo ét millisekund hurtigere.

Når det handler om online bingo, kan man nemlig også opleve, at der kan være flere vindere i hvert spil, fordi mange bingonetværk er forbundet med bingorum på andre hjemmesider. I det tilfælde vil man splitte præmien mellem vinderne.

Sikkerheden og fairness ved at spille online bingo

Det kan virke frustrerende at se den samme person vinde bingo flere gange i streg. Men fordi det er op til algoritmen at bestemme vinderne, er det faktisk 100% fair, for det er en talgenerator, som tilfældigt udvælger tallene i hvert spil.

Bingohjemmesiderne er derfor fair, fordi det kræver licenser for at kunne udbyde bingospil. Så selv om det kan føles som snyd, handler det i sidste ende om held.

De accepterede betalingsmetoder

Som nævnt tidligere er det vigtigt at have styr på, hvilke hjemmesider der udbyder betalingsmetoder, du kan bruge. Alle hjemmesider har en liste af måder, du kan betale på. De mindre hjemmesider vil dog oftest kun kunne modtage debit- og kreditkort. Når du har valgt din ønskede betalingsmetode, kræver det sådan set bare, at du følger instrukserne på hjemmesiden.

Her er nogle af de mest brugte betalingsmetoder:
• Visa
• Mastercard
• Visa Electron
• Paypal
• Maestro
• Kryptovaluta

Når man bruger betalingsmetoder til online spil, kan man godt bekymre sig for, om man spiller på en sikker hjemmeside eller ej. Tjek altid op på, om hjemmesiden har en sikker forbindelse, og også om den har licenser fra Spillemyndigheden.

De forskellige typer bonusser

Nu har du valgt en betalingsmetode, så du er egentlig klar til at spille. Men før du begynder, skal du være opmærksom på, at de fleste online bingohjemmesider tilbyder forskellige bonusser. Det er for at tiltrække flere brugere, og for at du som førstegangsbruger kan få lov til at teste siden for at se, om det er noget, der falder i din smag. På den måde kan du spille en række bingospil til en lav pris.

For det inkluderer gratis bingospil og adgang til chatrum, hvor du kan skrive med andre nybegyndere eller garvede spillere og potentielt få nogle nye venner.

Her er nogle af de bonusser, du skal vide, hvad betyde:
• Bonus uden indbetaling
• Bonus med betaling
• Cash match bonus

En bonus uden indbetaling er en gratis bonus, hvor du kan få lov til at testkøre hjemmesiden, da du kan vælge en række udvalgte spil. På nogle sider skal man indtaste sine bankoplysninger, men som regel er det kun for at bekræfte, at du er over 18. Så det er ikke, fordi du får trukket penge fra dit kort. Men oplysningerne er et krav for, at du kan modtage gevinsten.

Hvis du så vælger at betale for at få en bonus, vil du modtage et beløb alt afhængigt af bingohjemmesiden. Hvis du får en velkomstbonus på 400% og indbetaler 100 kroner, vil du få 400 kroner i bonus fonde, så du i alt har 500 kroner at gøre godt med.

Den sidste, cash match bonus, ligger lidt i navnet – da din bonus vil matche din indbetaling. Så betaler du 500 kroner, får du 500 kroner i bonus, og dermed 1000 kroner at spille for i alt.

De forskellige typer bonusser​

Husk at læs vilkår og betingelser

Som med mange andre onlinesider er det særdeles vigtigt at læse betingelserne for at spille på hjemmesiden. Så sikrer du, at dine oplysninger ikke bliver brugt til noget, du ikke har sagt ja til.

Det gælder særligt bonusser, som kan komme med specifikke krav. Det betyder, at du kan ende med at skulle spille bonussen igennem og endda flere gange for at kunne indløse gevinsten. Hvis du indløser 100 kroner og kravet er 30 x indskuddet. Så skal du spille 25 x 100 kroner og dermed 2500 kroner, før du kan indløse præmien.

Derfor skal du altid læse betingelserne igennem. For det er ikke sikkert, at det kan betale sig at spille bonussen, da du kan ende med at skulle betale mere, end du egentlig kan vinde.

Sådan får du udbetalt dine gevinster​

Sådan får du udbetalt dine gevinster

Ender du med at få fuld plade og vinder et bingo spil, er det næste sådan set bare at få fingrene i præmien. For at få pengene udbetalt, skal du ansøge om at få hævet pengene. Den tid, det tager at modtage pengene, afhænger af betalingsmetoden. Men her er et par guidelines til, hvor lang tid det plejer at tage:

Debitkort – 3 til 5 dage
Paypal – Med det samme og op til 7 dage
Bankoverførsel – 7 til 10 dage

Når du får udbetalt pengene, er det bare at nyde, at du har vundet dit første spil.

Chat med andre

En del af at spille bingo er også at kunne tage del i fællesskabet. Og det kan du gøre gennem de chatrum, som bingohjemmesiderne tilbyder. Men fordi det skal gå hurtigt, har man ikke altid tid til at skrive lange beskeder mellem spil, og derfor bruger man forkortelser. Så her er der forskelligt jargon, som kan være brugbart, når du møder nye venner i chatrummet.

 

 • 1TG/2TG/3TG – angiver antallet af tal, som du mangler på din plade
 • WDW – well done winner/godt gået vinder
 • SYS – see you soon/ses snart
 • GL – good luck/held og lykke
 • ASL – age, sex location/alder, køn og lokation
 • HB – hurry back/skynd dig tilbage

Hjælp til support

De fleste bingohjemmesider er ret strømlinede, men der kan dog opstå problemer. Og hvis du oplever problemer med spillet, betalingsmetoder eller andet, er deres support næsten altid kun en chat væk. På den måde får du hurtigt svar og forhåbentlig løst dit problem hurtigst muligt, så du hurtigt kan komme tilbage og spille.

Tidligere bingovindere

Men hvor meget kan man overhovedet vinde på bingo? Ret meget viser det sig. Her er en liste over nogle af de solskinshistorier af vindere, som har kunnet tage store summer med hjem.

 

John Orchard (51 millioner kroner)

60-årige John Orchard var egentlig en helt almindelig mand fra Lincolnshire i England, da han i 2012 vandt hele 51 millioner kroner. Han havde kun spillet online bingo i et par dage, men efter kun at have væddet det, der svarer til 0,26 kroner, scorede han jackpot. Det er en af de største gevinster fra et online bingospil, og pengene skulle ifølge mediet The Sun gå til et hus til sin datter.

 

Anne Marie Farrar (29 millioner kroner)

En enlig mor til to væddede kun 1,3 kroner på et bingospil. Hun kunne gå hjem med 3,4 millioner engelske pund. Dem brugte hun på at tage i Disneyland med sine sønner og på en bungalow til sin familie. Men hun valgte at fortsætte i sit job på en café.

 

Lisa Potter (11 millioner kroner)

Tilbage i 2012 viste Lisa Potters 45 kroners indsats på en bingohjemmeside at blive meget værd. Som mange af de andre spillede hun bare for at få lidt sjov ud af dagen, og det blev så til 11 millioner kroner. Efter den 33-årige brite vandt præmien, tog hun med sin familie på en rejse og købte et nyt hus og ny bil. Derefter gik resten af pengene til en opsparing, da familien ellers levede af hendes mands indkomst som mekaniker.

Konklusion

Konklusion

Som de ovenstående eksempler viser, kan man ikke kun få sjov ud af online bingo, men faktisk også store gevinster. Den her guide har givet dig udførlige tips til, hvordan du kommer i gang med online bingo, men hvis du skal have en opfrisker, kommer hovedpointerne lige her:

• Vælg en bingohjemmeside, der passer til dine behov
• Læs vilkår og betingelser
• Registrer dine oplysninger og betalingsoplysninger
• Vælg en bonus
• Surf rundt på siden og se, hvad der er af spil
• Chat med andre

Nu er du ovre alt det praktiske. Online bingo er utroligt underholdende, det kræver hverken mange kræfter eller penge for at vinde gode præmier. Samtidig kan du få nye venner ved at deltage i onlinefællesskabet. Så det er sådan set bare at komme i gang med at spille!